Opis działalności
Międzywydziałowa Katedra Żywności i Żywienia realizuje działalność dydaktyczną w ramach kierunków: Dietetyka prowadzonego na Wydziale Medycznym i Nauk o Zdrowiu oraz Technologia Żywności i Żywienia prowadzonego na Wydziale Politechnicznym.
- Dr hab. n. o zdr. Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Profesor Uniwersytetu Kaliskiego – kierownik katedry
email: w.zukiewicz-sobczak@uniwersytetkaliski.edu.pl - Prof. dr hab. inż. Tadeusz Antczak
email: t.antczak@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr n. med. Zuzanna Chęcińska-Maciejewska
email: z.checinska-maciejewska@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr hab. Joanna Kałuża, Profesor Akademii Kaliskiej
email: j.kaluza@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr inż. Elżbieta Konieczna
email: e.konieczna@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr inż. Jacek Kowara
email: j.kowara@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr hab. inż. Lucjan Krala, Profesor Akademii Kaliskiej
email: l.krala@uniwersytetkaliski.edu.pl - Dr hab. n. med. Grzegorz Mielcarz, Profesor Uniwersytetu Kaliskiego
email: g.mielcarz@uniwersytetkaliski.edu.pl - Mgr inż. Ewa Wawrzyńczak
email: e.wawrzynczak@uniwersytetkaliski.edu.pl